Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Ραβανί

Συστατικά
6 αυγά
1 ποτήρι σπορέλαιο
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν
2 βανίλιες
για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
1 βανίλια
Στα γρήγορα


Σερβίρει
20 κομμάτια περίπου
Οδηγίες

Χτυπάμε τ' ασπράδια σε μαρέγκα.
Ανακατεύουμε στ'αλεύρι το μπέικιν.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη αρκετά μέσα στο μίξερ μέχρι να πάρουν κίτρινο χρώμα κι έπειτα ρίχνουμε το σπορέλαιο, τις βανίλιες, το σιμιγδάλι και το αλεύρι με το μπέικιν ν'ανακατευτούν πολύ καλά στο μίξερ.
Στο τέλος ρίχνουμε και τ'ασπράδια προσέχοντας μην ξεφουσκώσουν.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμ.30εκ.-35εκ.και ρίχνουμε το γλυκό μέσα.Ψήνουμε στους 180° C για 45'-50'της ώρας ή έως ότου βγει καθαρό το μαχαίρι μας.
Εν τω μεταξύ όση ώρα ψήνεται το γλυκό βράζουμε το σιρόπι γιά 1/4 της ώρας. Μόλις βγει το γλυκό το σιροπιάζουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα
Πρέπει και το γλυκό και το σιρόπι να είναι καυτά γιά να πετύχει το γλυκό. Το γλυκό αυτό φουσκώνει πολύ. Ισως φανεί πολύ γλυκό εγώ κρατάω λίγη απ'τη ζάχαρη. Από πάνω αφού το σιροπιάσω ρίχνω τριμμένη καρύδα ή λιωμένη κουβερτούρα.
Πρέπει να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να μπορέσετε να προσθέσετε το προσωπικό σας σημείωμα

απο τό http://www.sintagespareas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου