Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ


Υλικά
2 κιλά ψάρια μπακαλιάροι, ροφός, σφυρίδα, σκορπίδια2 μέτριες ντομάτες κομμένες στα τέσσερα1/2 κιλό κολοκύθια μικρά1/2 κιλό καρότα κομμένα ροδέλες1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο1 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο 1ματσάκι σέλινο χοντροκομμένο2 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες 2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα1/2 φλιτζανιού τσαγιού ρύζιχυμό δύο λεμονιώναλάτιφρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε νερό (τόσο ώστε να καλύπτει τη μισή), ένα κρασοπότηρο λάδι και λίγο αλάτι. Επίσης ρίχνετε το σέλινο, το μαϊντανό, τα καρότα,τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, κομμένες στη μέση και τα αφήνετε να βράσουν περίπου 20 λεπτά.2. Χαράζετε τα κολοκύθια και τα ρίχνετε μαζί με τις πατάτες μέσα στην κατσαρόλα. Στην συνέχεια προσθέτετε το ψάρι , κομμένο σε 2 ή 3 κομμάτια αν είναι πολύ μεγάλο.3. Αφήνεται να βράσουν όλα μαζί για 30 λεπτά περίπου. Έπειτα τα αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε σε μια πιατέλα (ψάρι, πατάτες, κολοκυθάκια και καρότα).4. Από αυτά παίρνετε λίγα καρότα, κολοκυθάκια, πατάτες τα οποία αλέθετε στο μπλέντερ ή στο μύλο των λαχανικών κι έπειτα τα ρίχνετε στο ζωμό, στον οποίο βράσατε τα παραπάνω υλικά.5. Βράζετε τον ζωμό και ρίχνετε αμέσως το ρύζι. Αν και μόνο αν χρειάζεται προσθέστε λίγο ακόμα νερό. Συνεχίζετε το βράσιμο για 20 ακόμα λεπτά. Μερικά λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, προσθέστε τον χυμό δύο λεμονιών.

απο το http://www.yumyum.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου